Във вторник ще преобладава слънчево време, след обяд над източните и

...
Във вторник ще преобладава слънчево време, след обяд над източните и
Коментари Харесай

Очаква ни слънчев и топъл вторник

Във вторник  ще доминира слънчево време , след обяд над източните и планинските региони с развиване на купеста облачност, само че единствено на обособени места ще превали временен дъжд. Ще духа до сдържан вятър от запад-югозапад.  Максимални температури - сред 22 и 27 градуса.



Атмосферното налягане  ще се задържи по-ниско от междинното за месеца.

До среднощ, по прекосяването на леден атмосферен фронт, мощна купесто-дъждовна облачност ще се развива над Централна България, където тук-там ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Очакват се градушки. Най-силни ще се явленията в централната част от Дунавската низина. След среднощ явленията ще затихнат и до сутринта над цялата страна облачността ще намалее до незначителна.



Над Черноморието ще доминира слънчево време . След обяд ще се развие купеста облачност, само че единствено на обособени места, основно по северното крайбрежие, ще превали временен дъжд. Ще духа до сдържан вятър от запад-югозапад. Максимални температури на въздуха: 22-27 градуса. Температурата на морската вода е 16-18 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.



Над планините ще доминира слънчево време , след обяд с развиване на купеста облачност, само че единствено на обособени места ще превали временен дъжд. Ще духа до сдържан, по билата и краткотрайно мощен вятър от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра - към 14 градуса, на 2000 метра - към 7.

В сряда вероятността за превалявания е дребна , ще доминира слънчево време, с купеста облачност след обяд. Ще духа сдържан, в обособени региони на Дунавската низина и краткотрайно мощен запад-северозападен вятър, който вечерта доста ще отслабне.  В четвъртък от запад на изток ще премине още едно атмосферно разстройване.  На места ще превали и прегърми, с по-голяма възможност в Южна България.  Вятърът още веднъж ще бъде от запад-северозапад, в Дунавската низина - сдържан .



Максималните температури ще са най-вече сред 23 и 28 градуса.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на Sinoptik.bg
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР